Last news in Fakti

12 Май, 2022 16:11 2 076 2

Държава започва да издава „златни визи“

  • шри ланка-
  • златна виза-
  • финанси-
  • икономика-
  • подпомагане

Програмата помага на Шри Ланка да се възстанови от пандемичната криза

Държава започва да издава „златни визи“ - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Шри Ланка, което в момента е въвлечено в хранителна, енергийна, финансова и конституционна криза, одобри въвеждането на инвестиционно разрешение за пребиваване, а именно „златна виза“. Проектът предвижда разрешението за пребиваване да е за 5 или 10 години, за тези които инвестират над 75 000 USD в жилище или депозит от 100 000 USD в призната търговска банка в Шри Ланка. Депозитът трябва да остане в банката за целия десетгодишен период на действието на „златната виза“. Все още не е ясно дали той ще носи лихва или визите ще могат да бъдат подновявани.

Според съобщения в шриланкийския бизнес всекидневник Daily FT, министърът на кабинета и медиен министър Налака Годахева описва програмата като чудесна възможност за Шри Ланка да привлече чуждестранна валута чрез предлагането на просторни апартаменти в Коломбо.

Правителството на Шри Ланка е под силен натиск на редица фронтове: цените на храните скочиха рязко (с 30% само през март). Същия месец инфлацията достигна 19%. Критичните приходи от туризъм почти свършиха по време на пандемията и правителството изчерпва валутата, необходима за внос на гориво.

„Тази схема ще помогне на Шри Ланка в момент, когато сме изправени пред най-тежката финансова криза от нашата независимост“, казва Годахева.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дух на хан Аспарух

    5 4 Отговор
    Територията на България не е толкова голяма, колкото трябва да бъде , а аз не съм голям колкото трябва !
    Ама че работа!
  • 2 каракачамак вайвода

    7 2 Отговор
    тъй ше е като спряха моите пасове за беге портовете