18 Март, 2003 00:00 582 0

Столичният общински съветник ще разгледа проблемите в градския транспорт на извънредна сесия

  • транспорт-
  • софиянски-
  • кмета-
  • градския-
  • градския транспорт
Столичните общински съветници приеха решение да разгледат проблемите в градския транспорт и увеличението на билетите на извънредно заседание на 24 март. Те бойкотираха идеята на кмета Стефан Софиянски билетът за градски транспорт в София да поскъпне от 40 на 50 ст. Дискусията се отложи за понеделник. БДС "Радикали" ще гласува против и идната седмица, заяви лидерката им Златина Карова. От БСП и СДС обясниха, че ще помислят още, преди да вземат окончателно решение.
, Стефан СофиянскиШефът на групата на БСП в СОС Тодор Модев пръв поиска отлагането с мотива, че кабинетът трябва да участва в разрешаването на проблемите на столичния транспорт заради орязания общински бюджет. Модев призова кмета Софиянски да се срещне с премиера Симеон Сакскобургготски заради недостига на средства в градския транспорт. "Откъде да знам дали ще се срещна с премиера. Сигурно ще се срещна, но не си поставям за цел среща на всяка цена", измъкна се Софиянски.
За пореден път столичният градоначалник заплаши правителството, че ще спре издаването на преференциални карти за държавните служители. Този път той обясни, че издаването им отпада от 1 май. По-късно обясни, че е предложил на МФ държавната субсидия от 9 млн. лв. за безплатните карти на чиновниците да се съсредоточи в първото тримесечие. Така щели да се покрият най-належащите нужди на градския транспорт. За момента СГКТ има дългове за горива и ток в размер на 5,5 млн. лв.
Ако общинарите приемат друга идея на кмета за икономии, първите коли ще тръгват в 5,30 ч., а последните - в 22,30 ч. Досега градският транспорт вървеше от 5 до 23 ч. Това са само временни мерки, за да не спре транспортът, категоричен бе кметът. Общинарите одобриха СКГТ да тегли заем до 6 млн. лв. срещу залог от дълготрайни материални активи - автобуси и терени.
picture:.bmp,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА