Last news in Fakti

4 Юли, 2022 11:35 7 475 16

Нова голяма германска инвестиция в Пловдив (СНИМКИ)

  • liebherr-
  • пловдив-
  • инвестиция-
  • завод-
  • бетоновоз

Liebherr откри третия си завод у нас

Нова голяма германска инвестиция в Пловдив (СНИМКИ) - 1
Снимки: М. Богданова ©

Германския инвеститор Liebherr инвестира 17 млн. EUR в третия си завод у нас. „Либхер конкрийт технолоджи Марица“ е за бетоновози. Разположен е на площ от 37 000 кв.м, като складовата част е 12 000 кв.м. „Заводът е оборудван с най новите производствени машини, за да отговорим на нарастващото търсене в Европа на висококачествени бетонобъркачки. Тази локация ни позволява да ги доставяме по-бързо на клиентите в източна Европа. Също така тук ще се прави предварително сглобяване на компоненти за Германия, както и за клиентите в западна Европа“, каза по време на официалната церемония по откриването единият от собствениците на компанията Филип Либхер и допълни, че чрез новия завод се създава оптимална връзка между България и Германия, което позволява на компанията отлично да се конкурира на пазара.

„Либхер конкрийт технолоджи Марица“ ЕООД има ролята на вътрешен доставчик в рамките на дивизията. В производствената и складова база вече се произвеждат годишно 2400 детайла и предварително монтирани възли, плановете са и за 500 изцяло готови бетоновози на година. Изграждането на завода е отнело 2 години, като е използвана сграда на бивше предприятие за бетонни строителни елементи. Към момента помещенията са под наем, но текат преговори за откупуване на целия сграден фонд и терена. Подготвя се разширение на производствените и складови мощности, информира Христо Георгиев, управител „Финанси и администрация“ в Liebherr.

Предприятието вече работи и са назначени 120 души – заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови работници.

„Събуждам се и заспивам с Liebherr. Никога не бях виждал толкова големи камиони – само гумата им е по-голяма от бетонобъркачките тук. Всяка година Германо-Българската индустриално-търговска камара прави проучване сред германските компании в България с ключов въпрос: доволни ли сте от инвестицията и бихте ли я направили отново? При над 90% от фирмите отговорът е „Да“. Това е невероятно число, в други страни вероятно е по-малко“, каза по време на официалното откриване посланикът на Германия у нас Кристоф Айххорн.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    54 11 Отговор
    Щом 17 млн. евро у нас вече се води "голяма инвестиция", значи сме много зле.

    Коментиран от #4

  • 2 Филип Анджи

    48 9 Отговор
    Скоро имаше стачка! Тотална експлоатация на три смени за мизерно заплащане!

    Коментиран от #3

  • 3 2222

    49 7 Отговор

    До коментар #2 от "Филип Анджи":

    Те затова са дошли тук, не защото много ни обичат. Направили са си сметката. Ако тук дават 1000-1200лв, в Германия трябва да дадат 3-4 хил. евро заплата.
  • 4 жаба

    44 6 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Един немец ни бе нарекал "прусаците на Балканите", а днес сме просяците на Европа.
  • 5 Гост

    25 5 Отговор
    По интересно е какво ще е заплащането на бачкаторите
  • 6 Спрете да раждате робове на конкистадори

    13 12 Отговор
    Ето аз съм на 43г и немам ни жена ни деца и няма и да имам точно щото трябва да се сложи край на създаването от нас обикновенните хора на робове

    Коментиран от #16

  • 7 асдаа

    23 11 Отговор
    Престанете с тая заблуда колко хубаво било да има чужди инвестиции в България. Не, не е хубаво. Инвестиции се правят с цел печалба. В конкретния случай за сметка на бачкаторите + евтин ток, вода, земя, ресурси, укриване на данъци...

    Коментиран от #9

  • 8 Българофил

    17 11 Отговор
    А къде са големите руски инвестиции у нас бе, путиноидчета мръсни?!

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НяТях

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българофил":

    На тях не им дават, защото ние сме от западната страна на завесата сега. Руснаците няма нужда да правят инвестиция от 13 млн. в България след като получават по 1 млрд. на ден .... или ти не може да си представиш размаха на някои икономики или в ЕС само такива новини ни обявяват как 10 млн. за 2 години е супер постижение :) Само за справка боксиор за един мач на финал има 400 млн. награден фонд, те новината за завод за 10 млн. ми пишат.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 тарзан

    12 2 Отговор
    тез двете специалистки по бетоновозите ли са?
  • 13 Десислав

    9 0 Отговор
    Интересно ми е каква почасова ставка получават сертифицираните заварчиците в подобен завод в България.
    Благодаря за отговора предварително!
    Поздрави!
  • 14 ффдс

    7 0 Отговор
    Без да искам да съм песимист, но като гледам.. са направили едно хале в което да заварят, боядисват барабаните за въпросните бетоновози..щото и двата процеса .. не са готини са немския работник... (не са здравословни).. и евтина работна ръка...
  • 15 Бравос

    2 2 Отговор
    Нови работни места
  • 16 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Спрете да раждате робове на конкистадори":

    До 6 ком - що не се замислиш и да видиш че теб не те бива а обвиняваш другите че те правят роб