Last news in Fakti

16 Април, 2003 00:00 393 0

Държавата да купува земи

"Новото време", клубът на инакомислещите депутати в НДСВ, обсъди вчера няколко от 40 мерки за икономическа реформа. Председателят на земеделската комисия Пламен Моллов предлага държавата да създаде национален регулатор, който да изкупува дребните парчета и след като ги окрупни, да ги предлага на чужди инвеститори. 100 млн. лв. за старт на регулатора нововремците предлагат да се вземат от валутния резерв. Другото предложение на Моллов е държавата да създаде интервенционната агенция, чрез която да регулира цените, независимо дали ще има дефицит или излишък на зърно.
Димитър Ламбовски предложи да 100% годишна амортизация на хай-тек продуктите, а данъчният кредит за софтуера да се връща до 30 дни. Акцент в програмата е отделяне на Министерството на туризма от Министерството на икономиката и агресивна национална реклама.До края на мандата мнозинството да реши как да се приватизира "Булгаргаз" искат от "Новото време".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА