Last news in Fakti

30 Май, 2003 00:00 539 0

Тризвездните хотели задължително с климатици

  • хотели
Новите хотели ще трябва да отговарят на по-високи изисквания за комфорт и качество на предлаганите услуги. Най-затегнат ще е режимът за четири- и петзвездните хотели. На собствениците им ще се наложи да покрият определени изисквания дори за външния вид на обектите - като се започне от входа, мине се през паркингите и гаражите и се стигне до асансьорите. Това обясни вчера зам.-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов.
Отпадна идеята да се въведат квоти за стаи за инвалиди по групи хотели, но остава изискването да се осигури лесен достъп за хора с увреждания. ПОС-терминалите и климатиците по стаите и занапред ще бъдат задължителни за четири- и петзвездните хотели. Климатизацията става задължителна и за хотелите 3 звезди, но само за общите помещения.
Заведенията до 12 места в бъдеще няма да се лицензират, решиха министрите. Вчера те одобриха и измененията в наредбата за лицензиране на туроператорската и туристическата агентска дейност. Отпадна изискването туристическите фирми да имат определен минимален персонал. По-строгите критерии остават само за туристически агенции, които извършат продажби на билети за самолети.
В бъдеще туроператорите, които искат да извършват и агентска дейност, ще се лицензират автоматично, без да подават допълнителни документи. От регистрираните над 900 туроператора преди време реално работят само 400. Туроператорите и агентите трябва да покрият изискванията на новата наредба до 2 месеца от влизането на постановлението в сила. С документа се въвеждат също длъжности аниматор и планински водач.
picture:2,20030530_2.bmp,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА