14 Юли, 2013 23:23 1 929 0

Продажбите в Израел с 10-годишен рекорд

  • израел-
  • сделки-
  • жилища

Близо 12 400 недвижими имота от първичния и вторичен пазар в Израел са били обект на покупко-продажба през месец май 2013 г. Това е с 32% в сравнение с април, сочат данните на министерството на финансите на страната. При новопостроените жилища през май ръстът е 64% в сравнение с предходния месец. С 24% е увеличението за същия период при търговията с апартаменти старо строителство.

Също така от министерството на финансите отчитат повишена активност от страна на предприемачите. Количеството на жилищните обекти, придобити с инвестиционна цел през май се е увеличило с 53% спрямо април. Подобна тенденция се дължи на спада на лихвените проценти на ипотечните кредити от страна на банките и увеличението на ДДС през юни, смятат анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА