Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 21:30 12 299 4

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • промени-
  • статут-
  • имоти

Част от тях се намират в индустриалната зона на град Ямбол

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна собственост за изграждане на обект „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас, Фаза 2“, участък 87: „Междугарие Тракия – Скутаре“ от проект 1 „Развитие на железопътен възел Пловдив”. Терените се намират в землищата на гр. Пловдив и с. Скутаре, община Марица. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите имоти, са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ и се осигуряват Договор за безвъзмездна финансова помощ №INEA/CEF/TRAN/[M2016]/1367173 за финансиране чрез Механизма за свързване на Европа. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Поради отпаднала необходимост правителството отне от Министерството на образованието и науката правото на управление върху два имота - публична държавна собственост и ги обяви за имоти - частна държавна собственост. Те се намират в индустриалната зона на град Ямбол. Единият терен е с площ 4244 кв. м с двуетажната сграда в него. Другият е с площ 3985 кв. м с изградената в него едноетажна сграда. Били са използвани за нуждите на Професионалната гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии в града, но са загубили качеството си на сгради за образование и не се ползват по предназначение. С приемането на решението на Министерския съвет имотите преминават в управление на областния управител на Ямбол съгласно Закона за държавната собственост.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    8 3 Отговор
    Пак ще падне голямо крадене!
  • 2 Донка

    5 0 Отговор
    Почна се краденето
  • 3 Паро

    3 0 Отговор
    Болницата достроиха ли?
  • 4 тиквенсониада

    4 1 Отговор
    А какъв е статута на една къща в Барселона ? Място за отпускане на Вожда ? Място за криене на метресата му ? Склад на пълните чекмеджета ? Просто питам........