Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 11:11 5 119 3

Великобритания намалява ключов данък

  • великобритания-
  • гербов данък-
  • промяна

Целта е подпомагане на домакинствата да се справят с кризата с разходите

Великобритания намалява ключов данък - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство намали гербовия налог върху покупките на имоти. Това е най-голямото намаляване на данъците от 1972 г. насам, целящо да помогне на домакинствата да се справят с кризата с разходите за живот и да повиши глобалната конкурентоспособност.

Намаляването на гербовия налог ще бъде приложено под формата на повишен праг. Купувачите на жилища няма да плащат гербов налог върху първите 250 000 паунда (278 000 USD) от продажната цена на имота, удвоявайки прага, който имаше преди съкращенията. Купувачите на първо жилище няма да плащат гербов налог върху първите 425 000 паунда. Освобождаването може да бъде поискано при покупка на първи дом до 625 000 паунда.

Намалението на ставката на гербовия налог ще се прилага само за имоти в Англия и Северна Ирландия.

В Англия и Северна Ирландия гербовият налог е данък, който се налага върху покупката на къща и земя. Това е сумата, която купувачите трябва да платят, ако стойността на сделката надвиши определена сума.

Размерът на гербовия налог, който купувачите трябва да платят, зависи от продажната цена и има прогресивна структура. След обявените промени, първите 250 000 паунда от стойността на имота са освободени от гербови мита. Частта от цената от 250 001 до 925 000 панда подлежи на 5%, от 925 001 паунда до 1,5 млн. паунда 10% и над 1,5 млн. паунда 12%.

През 2020 г. в Англия бяха въведени данъчни ваканции за купувачите на имоти. Тогава това доведе до рязко увеличение на търсенето на местни недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МорО

    8 2 Отговор
    Явно и при англетата цените на имотите се сриват и се чудят как да умекотят удъра
  • 2 счети

    6 2 Отговор
    Сега е момента да се набълбучите със имоти в добрата стара англия. После като ви дръпнат шалтера ще има циркове и гърчове. Успех !
  • 3 Фую

    2 5 Отговор
    Ей шморцове,цените в Англя са по 3 в сравнение БГ