Last news in Fakti

24 Януари, 2023 09:21 3 626 1

Популярна сред милионерите виза ще бъде възобновена

  • великобритания-
  • инвестиция-
  • предприемачи

Великобритания възобновява инвестиционните визи за чужденци

Популярна сред милионерите виза ще бъде възобновена - 1
Снимка: Shutterstock

Стартираната от британските власти през 2008 г., програмата „инвестиционна виза“ беше изключително популярна сред богаташите из цял свят. За да се класира за схемата, инвеститорът трябва да е направил значителна инвестиция. През февруари 2022 г. обаче схемата беше спряна поради опасения на правителството, че се злоупотребява с нея.

Много професионалисти на пазара обаче очакват тя отново да бъде пусната. В изявление на Министерството на вътрешните работи се посочва, че вероятно Tier 1 ще бъде пусната отново.

Експерти по пребиваване и имиграция потвърдиха, че независимо от категорията на визата за инвеститор, правителството трябва да въведе процедури за извършване на надлежна проверка на всички инвеститори, похарчили определена сума на Острова.

Те предложиха всеки богат инвеститор да бъде подложен на надлежна проверка. Това значително ще намали заплахата за националната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нпо агент

    5 0 Отговор
    чакат пак руснаците..но друг път...никой не обича английски мородери..първо те канят после конфискуват богатството ти..