2 Септември, 2003 00:00 372 0

Незаконо придобито имущество се конфискува и в други страни

  • премиерът-
  • най скоро време
Конфискацията на незаконно придобитото имущество е практика, която съществува и в други страни. Така премиерът Симеон Сакскобургготски коментира идеята на президента, като допълни че това ще бъде здравословно, предаде Инфо радио.

Премиерът допусна, че е възможна съпротива от сенчестите среди срещу този закон, но напомни "все пак сме правова държава". Попитан дали в четвъртък ще бъде одобрен законопроектът на министър Петканов за конфискацията на незаконното имущество Сакскобуготски отговори, че не може да одобрява еднолично. Той заяви, че се надява в най-скоро време да бъдат приети поправките в Наказателния кодекс и в Наказателно-процесуалния кодекс, защото "това е назряло вече". Помолен да коментира думите на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, че е "безумието в държавата е взело връх" премиерът заяви, че важното е всеки орган да се справя със задачите си и, че подобни тежки теми трябва да се обсъждат много внимателно и да се съобразяваме стриктно с европейските законодателни препоръки. Саккобургогтски призова да се избягва създаването на обществени тревоги. За тезата на главния прокурор Никола Филчев за ограничаване на гражданските права с цел справяне с престъпността Сакскобургготски отново повтори, че трябва да се придържаме към стандартите, които Европа има по тези теми. Саксокбургготски добави, че ще се види с Никола Филчев и се надява това да стане в най-скоро време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА