Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Януари, 2023 06:47 5 326 7

Незаконни посредници от Русия и Украйна се появиха в известна ваканционна дестинация

  • анталия-
  • турция-
  • посредници-
  • имоти-
  • пазар-
  • цени-
  • поскъпване

Те объркват пазара на имоти в Анталия

Незаконни посредници от Русия и Украйна се появиха в известна ваканционна дестинация - 1
Снимка: М. Богданова ©

Незаконни посредници на недвижими имоти от Русия и Украйна изострят проблемите на пазара на недвижими имоти в Анталия, повишавайки вече високите цени и наеми в града. Според Асоциацията на брокерите на недвижими имоти в Анталия, броят на руските и украинските посредници на недвижими имоти, работещи без разрешение, е надвишил броя на местните законни брокери.

„Ситуацията в Украйна промени пазара на недвижими имоти. Виждаме рязко увеличение на наемите на фона на миграцията от Русия и Украйна. Те пристигнаха в града в състояние на паника и търсеха място за спане. Някои от нашите колеги и наемодатели видяха това като възможност“, казва Исмаил Чаглар, ръководител на асоциацията.

Още новини от Украйна

Цените на обзаведените апартаменти са се утроили за много кратък период от време, каза той, а други собственици на жилища са започнали да повишават рентата за настоящите си наематели.

„Това раздвижи местния пазар на недвижими имоти. През август ситуацията се влоши още повече. Наемателите не плащаха наем, а хазяите ги съдиха”, допълва експертът.

„Цената на къща се увеличава от 5000 лири, определени от нашата асоциация, до 12 000-15 000 лири при наемане. И ситуацията с къщите за продажба е същата“, оплаква се Чаглар.

Той добавя, че в Асоциацията на брокерите на недвижими имоти ще представи доклад на властите в Анкара за тези нелегални брокери.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    8 6 Отговор
    помня как преди санкциите 14 г. , руснаците купуваха имоти тука. след тях-всичко назад-един от Питер приятел ми писа (руснак) че е сложен бизнеса вече- с вино се занимаваше. след тия , новите санкции РФ ще се разпадне. тя си е и последната колониална държава

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Варна

    2 8 Отговор
    И у нас трябва рязко увеличаване на наемите

    Коментиран от #6

  • 3 Време

    8 4 Отговор
    Е всички руснаци да се разпродават имотите в България на безценица .
    Да бягат в Дубай .
    Единствено рускините да идват на Черноморието , да има свежа мръвка за гларусите .
  • 4 нпо агент

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    да не работиш за бесарабския фронт..
  • 5 куку

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    руснак с вино се занимаваше , а ти сутрин с ракия..и затова ти се вижда всичко разпаднало..
  • 6 Съдията Дред

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Варна":

    Гладен гларус цаца сънува
  • 7 Никой

    2 1 Отговор
    Абе късно ще разберете какво е да имаш взимане даване с руско говорящи индивиди. И един ден могат да цъфнат едни зелени човечета с освободителна мисия.