8 Септември, 2003 00:00 353 0

Наемите в Студентски град скачат

Предстои нов ценови удар за студентите, ползващи столове и общежития, ако държавата не се намеси, заяви председателят на Българския студентски съюз (БСС) Иван Модев. Увеличението ще бъде приблизително 80%, т. е. месечният наем за общежитие ще се вдигне от 18 на около 25 - 28 лв. за стая с три легла, а купонът за храна ще поскъпне на 1,50-1,80 лв.Цените скачат, защото в държавния бюджет не са предвидени средства за покриване на увеличените цени на ток, вода, парно, данък сгради и такса смет.

Студентите настояват за субсидия от 11 млн. лв, които да бъдат осигурени от излишъците на учебните заведения и от бюджета. До момента неритмичното и в непълен размер отпускане на държавните субсидии е довело натрупване на над 1 млн. лв. задължения на висшите училища в Студентски град.

БСС изтъкна и други проблеми на висшето ни образование - застаряващият преподавателски състав, влошаването на битовите условия в 90% от базата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА