Last news in Fakti

23 Септември, 2003 00:00 534 0

Предлага се на концесия да бъде дадено събирането на глобите в София

  • дилов-
  • дилов син
Събирането на глоби в София да бъде дадено на концесия на частни фирми срещу процент от наложените санкции. Това предлага в икономическата си програма кандидат-кметът Любен Дилов-син, издигнат от движение "Гергьовден", Демократическата партия и БЗНС-НС.

Само за ден от един квартал може да се съберат 20 000 лв. глоби за строителни отпадъци например, обясни той.

Дилов-син предлага озеленяването също да се даде на концесия, а строителните компании, които изграждат големи сгради, да бъдат задължени да увеличат три пъти отнетата за нуждите на строежа зелена площ.

При градския транспорт обаче не трябва да се пуска конкуренция, смята Дилов-син. Причината е, че той решавал тежки социални задачи с безплатни карти за инвалиди и намаления за студенти и пенсионери.

Дилов-син залага и на насърчаването на дребния и средния бизнес. Няма нужда бизнесът да бъде побутван, просто не трябва да му се пречи, обясни кандидат-кметът. За това били нужни ясни правила, ограничаване на корупцията и бюрокрацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА