Last news in Fakti

17 Юни, 2004 00:00 420 0

"Гергьовден" ще подпише програмата за София

  • гергьовден-
  • дилов
, Любен Дилов - лидер на движение "Гергьовден"Групата на общинските съветници на коалиция "Гергьовден - БЗНС-НС - Демократическа партия" ще подпише програмата за дясното управление на столицата със СДС и ССД до началото на идната седмица. Това обяви вчера лидерът на Движение "Гергьовден" Любен Дилов-син. През април движението отказа да подпише документа с мотива, че в управленската програма не са влезли повечето от неговите предложения.

Дилов обясни промяната в позицията с факта, че в общата дясна програма вече е заложено обявяването на конкурс за нов главен архитект на София и за разширяване на правомощията на районните кметове, за което "Гергьовден" настояваше. Прието е и искането продажбите на всички нежилищни имоти да минават през столичната агенция за приватизация или да се извършват с конкурс.

Лидерът на "Гергьовден" каза, че се надява, ако програмата за столицата заработи, да бъде променен силно централизираният модел на управление на града и схемата "държава в държавата".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА