Last news in Fakti

10 Септември, 2013 09:51 5 551 2

ЕС съществено променя Закона за наследството

  • закон за наследството-
  • нотариус-
  • наследник-
  • собственост

Още от сега новият Закон за наследство, който ще влезе в сила от 17 август 2015 г. може да бъде окачествен като революционен, тъй като той ще промени начина на наследяване в 28-те страни членки на Европейския Съюз.

В него се предвижда всички имуществени въпроси, които възникват след смъртта на собственика да бъдат подчинени на законодателството на държавата, в която е живял, а не в държавата, в която се е родил. По този начин се променят правата на хиляди мигранти в страните от ЕС. Към момента се водят 450 000 дела за наследствено имущество и може само да се очаква техният брой да нараства. Сред най-популярните казуси е родители, които искат да оставят децата си без наследство. Трябва обаче да се отбележи, че в редица държави, сред които Франция, Испания, Португалия, Италия и Германия, родените деца от родители, които са сключили брак, са защитени от законодателна гледна точка.

Парижкият нотариус Жан Пиер Саго, който е член на Нотариалния съвет на ЕС, подчертава, че законодателството трябва да бъде преди всичко ефективно, особено като се има предвид, че представители на редица нации придобиват по повече от един имот и то не само в рамките на своята родина, но и в чужбина. Именно този тип наследственост (придобиването на имоти в различи държави от ЕС от едно и също лице) трябва да бъде ясно регулиран до средата на 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Драганов

    0 0 Отговор
    Родината е там ,където е семейството,децата и щастието за човек.Много неща ще се променят ,като членове на ЕС,но със страшния отпор от страна на комунистическите престъпници.Единствената страна от империята на злото,която не извършила декомунизация,лустрация ,национализация на заграбеното от червените бандити и не е наказала нито един червен партизанини или негов наследник.Затова няма да има ШЕНГЕН.Държава и народ второ качество.
  • 2 барс

    0 0 Отговор
    Господин Драганов , охладете си малко главата. От близо 14 хиляди партизани главорезите от стара буржоазна България избиха 9500 малко ли е това? Малко потъгувайте за изчезналите в небитието по времето на прехода близо 1 милион българи,лишени от медицински грижи,от хляб,работа,образование,стъпкани от системата наложена ни от ЕС. За това когато башибозука извършил това бъде изправен пред съда на възмездието не хленчете,че ви ще ви осъди строго. Повярвайте при сегашната ситуация това ще се случи и то най - напред с корумпираните чиновници от ЕС. А за качеството на народа ни не берете грижа и без вас ще се оправим.