Last news in Fakti

13 Юни, 2023 14:13 5 101 2

Обсъждат нова автогара в голям морски курорт

  • автогара-
  • созопол-
  • обществено обсъждане

Това е част от процедурата по строеж на нова автогара в Созопол

Обществено обсъждане за изграждането на новата автогара в Созопол предстои днес в морския град. Предвижда се тя да се намира срещу сградата на общинска администрация в местността „Провлак“ между стария и новия град. Срещата е от 17.30 в читалище "Отец Паисий",уточнява БНР.

Общественото обсъждане е по инициатива на кмета Тихомир Янакиев. По проекта се работи от няколко години. Той бе променен по искане на Националния институт за недвижимо културно наследство като височината на сградата, използваните фасадни материали и част от помещенията. Днес ще бъдат представени пречките пред реализирането му, процедурите и взетите към момента решения. Градоначалникът посочи:

"Това обсъждане беше предизвикано от многобройните ни опити да комуникираме с Министерството на културата, в частност с НИНКН, които някак си крушираха и това не е мое лично мнение. Може би помните как преди 3 месеца бившият министър професор Минеков на сесия на Общинския съвет беше обявил, че вече имаме одобрение на проекта за автогарата, а такова нещо няма. Може да са мислили нещо да правят, но това го няма и до ден днешен-нищо не е получено в Община Созопол."

Възможни ли са алтернативни точки за автогарата при така стеклите се трудности и предложения за съвместни действия на общината и местните хора, ще са част от обсъжданите въпроси на срещата.

Тихомир Янакиев припомни, че според приетия от Общинския съвет транспортен план в рамките на 5 години трябва да бъде направена система, която да обхване с инфраструктура Созопол, Буджака и Черноморец, както и линиите към областния център.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обсъждат

    4 4 Отговор
    стотици милиони от обществена поръчка ! Ненужна !
  • 2 Симов

    12 1 Отговор
    Междуселищният транспорт на юг от Бургас е много зле. Малки автобуси, стари, изпотрошени, нередовни разписания. Защо трите южни общини Созопол, Приморско и Царево не създадат някаква общинска фирма и с европейски пари не създадат удобен транспорт както за жителите си, така и за ежедневни пътувания на туристите.