Last news in Fakti

21 Октомври, 2013 21:37 4 416 0

Албания – новата перла за инвеститорите

  • албания-
  • инвеститори-
  • строителство

Предприемачите търсят по-екзотични места, но в същото време да са на юг и да са в рамките на Европа. Въпреки, че крайбрежието на Албания не е едно от най-добрите на Стария континент, редица предприемачи през последните години решиха да вложат средства в недвижими имоти там. Доказателство за това е, че се отчита увеличение от 24.1% в строителството през второто тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2012-а. Още по-впечатляващ е ръстът през второто тримесечие спрямо първото на 2013-а – 52.3%.

„Сега действително се строят много жилища, особено в крайбрежния град Вльора. Изграждат се предимно 5- и 7-етажни сгради. При това много строителни компании се ориентират към чуждестранни купувачи, чийто брой расте с всяка изминала година. Главно това са шведи и норвежци, но има интерес и от руснаци и украинци”, казва Юлиян Джелили, управител на компанията Bora Property.

През 2014 г. ще бъде урегулиран процеса на изграждане на ваканционни къщи. Дотогава новото правителство трябва да приеме генерален план за крайбрежието, съгласно който ще бъде разрешено строителството на дву- и триетажни къщи.

От 400 EUR/кв.м до 600 EUR/кв.м се движи цената на жилищата в етап на строеж. С 30%-40% по-висока е стойността на готовите имоти. На първа линия на морския бряг тя е между 600-800 EUR/кв.м. Цените са много привлекателни и именно с това Албания е интересна, коментират анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА