Last news in Fakti

4 Юли, 2023 12:37 2 020 6

Удвоиха се инвестициите по имотна програма

  • португалия-
  • златна виза-
  • инвестиции-
  • чужденци

Все повече чужденци се възползват от „Златна виза“ в Португалия

Удвоиха се инвестициите по имотна програма - 1
Снимка: Shutterstock

Инвестициите по португалската програма „Златна виза“ през месец май 2023 г. се удвоиха на годишна база до 78,4 млн. EUR, което е ръст от 42% спрямо предходното тримесечие.

През месец май набраната сума по програмата за разрешение за пребиваване за инвестиции (ARI) се увеличи със 126,5% в сравнение със същия месец на 2022 г. (34,6 млн. EUR) и възлиза на 78,4 млн. EUR.

През месец май са издадени 163 златни визи, от които 119 са за покупки на недвижими имоти (70 за градско възстановяване) и 44 за капиталови трансфери. Отново не беше осигурен ARI чрез създаване на работни места.

Според Службата за чужденци и граници (SEF) сумата, събрана чрез закупуване на недвижими имоти, възлиза на 57,2 млн. EUR, от които 23,7 млн. EUR идват от придобиването за градско възстановяване.

През месец май САЩ „изместиха“ Китай в списъка на страните с най-голям брой "златни визи", получени от техните граждани през отчетния месец. Американците получиха 28 златни визи, китайците 23, британците 16, следвани от бразилците (11) и южноафриканците (11).

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 3 Отговор
    Заселват се заможните богатири. Златни визи вадят чак за песовете, гледачките на децата и чистачките си. А Ганчо раздава на килограм паспорти на някакви си косоварски шиптъри, заучили по 1-2 изречения на български.

    Коментиран от #2

  • 2 Мога ли бе Дончо

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Дати се ра в македонското устенце?
  • 3 Вуй

    1 1 Отговор
    Ривере,вместо да ривеш само, заминавай за португалско
  • 4 Вуй

    0 2 Отговор
    И у нас требе да измислат златна виза да поканим руснаците да купуват ... читиристайнь -и

    Коментиран от #6

  • 5 ННН

    2 0 Отговор
    Добре бе на кой му пука за инвестициите по португалската програма „Златна виза“...
    Но пък накрая статията завършва многозначително с статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали:)))
    ЕВАЛАТА НА ЖУРНАЛЕТО - МИЛЕНА БОГДАНОВА!
    Те това е професионализъм.
  • 6 Вуй

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Вуй":

    Ривере, не си насилвай касмета,плачкоо