Last news in Fakti

14 Юли, 2023 10:08 2 854 1

Превхвърлиха имот от Министерство на отбраната на РВД

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Правителството промени статута на имоти

Превхвърлиха имот от Министерство на отбраната на РВД - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството предостави за управление на Министерството на транспорта и съобщенията поземлен имот - публична държавна собственост за нуждите на Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение“ (ДП „РВД“). Имотът е собственост на Министерството на отбраната и е с отпаднала необходимост. Същият е с местонахождение гр. Шабла, с площ от 2 000 кв. м. С управлението на имота ДП „РВД“ ще изпълни инвестиционен проект за изграждане, доставка и инсталация на нови обзорни средства за подобряване и разширяване на обзорното покритие в контролираното въздушно пространство над акваторията на Черно море и в Югоизточна България. В рамките на проекта е планирано в най-източната част на страната да бъде изграден нов отдалечен радарен обект - трасови радиолокационен комплекс.

Правителството реши също така да промени статута на част от имот, представляващ сграда, като го обяви за частна държавна собственост и даде съгласието си тя да бъде премахната от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ поради лошото ѝ техническо състояние. Имотът се намира на територията на гр. Чирпан. Преобразуването на сградата и премахването ѝ ще позволи реализацията на обект „Проектиране, модернизация, гаранционно обслужване и сервизна поддръжка на тягова подстанция Чирпан и интегриране към SCADA“, където е предвидено разрушаване на съществуващата сграда на тяговата подстанция и изграждане на нова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 каракачан

    2 0 Отговор
    изтървал ли съм мякой имотче по морето ?