Last news in Fakti

11 Декември, 2003 00:00 642 0

Интелигентна прахосмукачка - мечтата на всяка домакиня

  • прахосмукачката
, Домът ни никога вече няма да бъде същият. Една от най-иновативните компании в тази област - Samsung Electronics представи наскоро уникален уред, който ще облекчи труда на всяка домакиня. Това е прахосмукачката VC-RP30W, показана на изложението DigitAll Inspiration.

В случая не става въпрос за обикновена прахосмукачка, а за робот, при това от клас, определян като ултра хай-тек. Прахосмукачката създава 3-измерна карта на заобикалящата я среда и така е в състояние да почисти по-бързо и ефективно зададения район. Една не толкова интелигентна прахосмукачка би обикаляла на случаен принцип, слепешката, докато срещне препятствие и промени посоката си на движение. Умният Samsung знае кой район трябва да бъде изчистен и затова резултатът е далеч по-добър. Клиентът може да програмира часа и продължителността на чистене, както и опциите на почистване, така че прахосмукачката да се включи автоматично, когато той не е в дома си.

Прахосмукачката робот може да бъде контролирана и чрез компютър по Интернет. В нея е вградена уебкамера, благодарение на която клиентът вижда на дисплея на своя компютър какво точно върши прахосмукачката. Вградената батерия осигурява енергия, достатъчна за работата на прахосмукачката в продължение на 50 минути. Когато батерията се разреди, VC-RP30W сама отива до зарядното устройство - то трябва да е включено в мрежата - и сама се зарежда. Тя е достатъчно интелигентна, за да почисти голяма къща от няколко стаи, да преодолява препятствия като прагове например. И накрая, докато чисти килимите или мокетите, прахосмукачката отделя отрицателни йони, с които пречиства въздуха в помещението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА