Last news in Fakti

19 Юли, 2023 10:37 3 367 1

Завършва строежът на най-голямата офис сграда в света (СНИМКИ)

  • индия-
  • офис сграда-
  • диаманти

Цената ѝ е 388 млн. USD

Индийският град Сурат влезе в новинарските емисии с факта, че в него е в заключителен етап на строеж най-голямата офис сграда в света. В нея ще се помещава диамантената борса. Плановете са 65 000 специалисти да шлифоват и полират 90% от диамантите на планетата.

Постройката се състои от 9 правоъгълни по-малки сгради, които са свързани посредством основна сграда. 15-етажният комплекс ще разполага със 131 асансьора. Построен е върху площ от 142 декара.

Амбициозният план, който беше публично възхвален от министър-председателя Моди, има за цел да изгради „умен“ град на почти 700 хектара в южен Сурат. Гадави каза, че новият диамантен център ще служи като „основен наемател“ за района. Въпреки че Сурат не притежава „много забележителен собствен архитектурен език“, то новият дизайн ще оформи бъдещото развитие на град.

Строителството на сградата започва преди 4 години. Пускането на сградата в експлоатация е предвидено за ноември 2023 г.

За последните 80 години рекордът за най-голяма офис сграда беше на Пентагона.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шааа

    14 1 Отговор
    Депресиращо огромна