Last news in Fakti

14 Юни, 2024 11:25 4 565 10

Най-бързо развиващата се икономика има нужда от 100 милиона жилища

  • индия-
  • жилища-
  • цени-
  • строителство

Те трябва да са готови до 2030 година

Най-бързо развиващата се икономика има нужда от 100 милиона жилища - 1
Снимка: Shutterstock

До края на текущото десетилетие строителният сектор на Индия трябва да построй рекордните 100 милиона жилищни единици. Причината е, че средната класа на Индия се разраства с бързи темпове, благодарение на повишаване на доходите в резултат на добрите икономически данни за страната. Заплатите растат, а оттам и търсенето на жилище.

„През идните 10 години 70 милиона индийци ще могат да си позволят собствен дом“, пpoгнoзиpa Aбxишeĸ Лoдxa, глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa бaзиpaнaтa в Myмбaй Масrоtесh Dеvеlореrѕ Ltd.

Правителството ще продължи да насърчава жилищното строителство и развитието на инфраструктурата. Анализатори в сектора на недвижимите имоти са изчислили, че в строителния сектор през идните 10 години ще бъдат инвестирани рекордните 906 млрд. USD.

След пандемията пазарът на недвижими имоти в Индия отбеляза 15-годишен връх през 2023 г. През миналата година са построени близо 600 000 жилищни единици.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вълканов

    9 12 Отговор
    Който е ходил в Индия, знае каква мизерия е там. Особенно в северозападните и западните щати под влиянието на западните държави. В Източните райони , хората са много по-добре от западните . !974 год. тези райони бяха под влиянието на бившия Съвентски съюз. Индира Ганди се опитваше да създаде работа на индийците, като замразяваше работата на машините, предоставяйки работата да се извършва ръчно, за да има повече заети хора, които да получават средства за препитание.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иначе казано

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Вълканов":

    Е развъждал хлебарките до безкрай и къде стъпи съветски ботуш нищо хубаво не става
  • 4 Аз Кочо

    9 7 Отговор
    Не знам за Индия, но знам, че в задните демокрации както и в Бг липсата на достатъчно жилища е пълна измислица. Има достатъчно жилища, но на смешни цени!

    Може да се предположи, че тази партенка се отнася и за Индия.
  • 5 НАВАХО

    5 1 Отговор
    Ще им построят на индийците панелки по 50 етажа като в китай. Ще ги натъпчат там и готово. Иначе цялата планета няма да стигне и ще трябва да се чисти от хлебарките.
  • 6 Плачко

    4 3 Отговор
    времи и за кредита маркит да изплачиш

    Коментиран от #7, #9

  • 7 5678

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Плачко":

    Мани не го подсещай сега и ти

    Коментиран от #8

  • 8 Селянин

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "5678":

    Кредит Маркет ми скина палтетуу,ши ривъъ
  • 9 "Кредит Маркет" ООД

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Плачко":

    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.