Last news in Fakti

19 Август, 2023 09:21 3 608 3

Тези жилища се отдават под наем по-бързо и по-изгодно

  • екология-
  • къщи-
  • наем

Краткосрочното наемане на жилища ще се превърне в процъфтяващ бизнес

Тези жилища се отдават под наем по-бързо и по-изгодно - 1
Снимка: Shutterstock

Според анализ на Transparent International, къщите и апартаментите, които предлагат екологични характеристики, обикновено имат по-висок процент на заетост и по-високи цени на нощувка в сравнение с други в същия район.

"Зелените" имоти вече регистрират увеличение на заетостта от поне два процентни пункта (47% срещу 45%) и допълнителни приходи от около 6 EUR на вечер. На пръв поглед разликата може да изглежда малка, но в дългосрочен план дори тези цифри могат значително да увеличат ефективността на имотите.

Екологичните имоти имат много по-ниски оперативни разходи - нещо, което може да увеличи максимално печалбите. Например, автоматизирането на осветлението и климатизацията намалява потреблението на електроенергия и в същото време емисиите от даден имот, като същевременно осигурява значителни финансови ползи.

През ноември 2021 г. Booking.com стана първата дигитална платформа, която стартира Travel Sustainable Badge като мярка за екологичното представяне на всеки имот, така че гостите да могат да разграничат всеки апартамент и да направят своя избор по-лесно.

За да спечелят Travel Sustainable Badge имотите трябва да включват набор от устойчиви практики в 5 ключови области, а именно управление на отпадъците, емисии на парникови газове, управление на водите, подкрепа от общността и опазване. Ако отговарят на изискванията, те получават оценка и могат да бъдат повишени в гости, които поставят околната среда на първо място в списъка си с приоритети.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    12 3 Отговор
    Безсмислица... при това заблуждаваща. При сериозния ръст пътуванията, заетостта на зеленясалите апартаменти да се увеличи с 2% повече прилича на изоставане. Нищо не се казва за инвестицията и дали тези 6 евро я изплащат. Мирише на пропаганда.
  • 2 Иван

    8 5 Отговор
    Статия която няма нищо общо с България ние сме на дъното на всичко
  • 3 Зелените

    10 2 Отговор
    Който има нужда от жилище под наем , изобщо не гледа зелено ли е, пембено ли е. Това са фактите.