Last news in Fakti

11 Септември, 2023 10:19 5 144 5

Апетитен имот остана без наемател

  • пловдив-
  • кат-
  • сметище-
  • търг-
  • имот

Община Пловдив спря търга за зеленчуковото сметище пред КАТ

Злополучното сметище пред КАТ ще продължава да трови пловдивчани. Новият търг, който трябваше да отдаде имота под наем, пак се провали. Той трябваше да се проведе на 5 септември, но от район „Северен” са го прекратили. Районният кмет Стоян Алексиев заяви, че юристите на Община Пловдив са поискали процедурата да бъде спряна, пише Trafficnews.bg.

Причината е, че при приемането на решението на Общинския съвет е имало точка, която противоречи на нормативната уредба.

В решението на местния парламент се предвиждаше имота от 2800 кв.м да се отдаде за 5 години. Предназначението му бе паркинг или автосалон, а начална цена на търга бе от 1 686 лв.

Последният търг, който се проведе в края на миналата година пак се провали. Тогава първоначалната цена бе увеличена със 77 стъпки на търга и тя достигна 14 668 лева на месец.Естествено, след това фирмата се отказа и така се стигна до ново решение на местния парламент.

Сега вариантите са два – или да се гласува ново решение на Общинския съвет за търг, или Община Пловдив да издигне бетонни стени, които да ограничат хвърлянето на боклуци в имота.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скъперник

    2 1 Отговор
    Най-важният параметър на един имот е неговата локация. За този терен локацията не е привлекателна. Решението е или дългосрочно отдаване под наем, или продаване.
  • 2 6544

    4 0 Отговор
    Искат да направят някак врътка да го дадат на свой човек за 500 лева на месец.
  • 3 Гошо

    5 1 Отговор
    Апетитени са ви кухите булгарски кратуни
  • 4 Иван С

    6 0 Отговор
    Ами като са се отказали що не са го дали на втория, третия и т.н.? Май някой е искал торбичка с кеш под масата?
  • 5 Бай той Толстой

    5 0 Отговор
    "Апетитен имот"-давиебнамайкята журналистическа.