Last news in Fakti

2 Март, 2004 00:00 473 0

Три нови шосета ще бъдат построени в София

  • общината-
  • транспорт-
  • софиянски-
  • година-
  • столицата
30 милиона лева синдикиран заем ще вземе общината за реализирането на четири проекта в столицата тази година, съобщи кметът Стефан Софиянски при представянето на проектобюджета на общината в Боровец вчера. Става дума за пробива от бул. "Константин Величков" до надлеза "Надежда", разширението на "Опълченска" от "Стамболийски" до предгаровия площад, както и пробива "Данаил Николаев", който ще свързва Централна и Сточна гара.

Четвъртият проект е за пускане на трамвай до кв. Овча купел, уточни Софиянски. Общата стойност на проектите е 60 млн. лева. За стартирането им от средата на годината обаче, кметството ще преговаря с три банки, които да отпуснат тримесечни кредити, общо за 30 милиона лева. Все още не е ясно строителството по кой проект ще започне първо.

В средата на март пък ще стартира кърпенето на дупките в столицата, каза кметът. За уличните ремонти са заделени 8,1 млн.лв., което е със 700 лева по-малко от парите за миналата година.

През тази година общината ще започне и кампания за подмяна на дограмата и чиновете в училищата, съобщи още Софиянски. За поддръжката на школата са предвидени 3,2 млн.лв., което е двойно повече от средствата заделяни до сега.

Между 7 и 16 млн. лв. дефицит чака и градския транспорт. Предвидени са 45 млн. лв. за транспорт, а компанията "Градски транспорт" иска 59 млн. лв. Не може при това положение да се задържат старите цени на билетите и картите за транспорт, коментира той.

Общината да продаде дела си от 67% в Общинска банка, предлага шефът на бюджетната комисия към Столичния съвет Иван Нейков. Според него така може да се осигурят допълнително средства и да се изработят приоритети в бюджета на столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА