Last news in Fakti

17 Март, 2004 00:00 387 0

Кандидат-кметове ще контролират Софиянски

  • сдружението-
  • които-
  • столицата-
  • кметове-
  • кандидат
Новоучреденото сдружение "Клуб на кандидат-кметовете за София" ще защитава обществените интереси на софиянци, ще предлага алтернативни решения на проблемите в столицата и ще следи за законосъобразната дейност на общинската администрация и на кмета. Това съобщиха учредителите на сдружението, които са неуспели кандидат-кметове от местните избори. Председателят на управителния съвет е инж. Ганчо Хитров, в сдружението е и бившият главен прокурор Иван Татарчев.

Бившите кандидат-кметове ще обобщават и предлагат на столичната управа своите предизборни идеи, които не са могли да бъдат реализирани досега. В програмата на сдружението са включени провеждане на социологически и икономически проучвания за проблемите на столицата, както и организиране на дискусии, семинари и лекции, които да анализират и поставят на публично обсъждане получените резултати. Първите теми, които ще бъдат анализирани, са концесионните договори за чистотата в София, договорът със "Софийска вода", повишената цена на транспортните карти и бюджетът на столицата.

Сдружението цели да приобщи различни обществени групи - младежки организации, учени, специалисти и експерти, обществени формации. Почетни членове са всички бивши живи кметове на София. Структурата на сдружението включва консултативен съвет, в който са поканени за участие юристи, преподаватели във висши учебни заведения, бивши и настоящи участници в държавното управление и други личности от обществения живот на столицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА