Last news in Fakti

25 Март, 2004 00:00 499 0

Депутатите отхвърлиха създаването на работна комисия за имотите на царя

За пореден път в сряда бе отхвърлено предложението на лявата "Коалиция за България" в седмичната програма на Народното събрание да се включи проекторешение за създаване на комисия за проверка на дейността на министри, областни управители, кметове и държавни служители във връзка с реституцията на имотите на премиера Симеон Сакскобургготски.

След гласуване и прегласуване с 50 гласа за, 86 против и трима въздържали се депутатите отхвърлиха предложението. Това е третото отхвърляне на искането на социалистите.

След гласуването левият депутат Петър Агов заяви, че е недопустимо в българския парламент да се разиграват срамни сцени като тези при гласуването, защото депутати използвали чужди карти. Той поиска поименна проверка на кворума, след която се оказа, че в залата присъстват 155 народни представители.

Случаят с царската реституция бе посочен като най-скандален заедно с раздаването на евтини ведомствени жилища в проучване на НЦИОМ, огласено неотдавна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА