26 Март, 2004 00:00 609 0

Категорията на плажовете ще бъде безсрочна

  • досега-
  • застраховка-
  • туроператорът-
  • категоризация-
  • категорията-
  • парламентът
Категорията на плажовете, средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения ще бъде безсрочна, реши днес парламентът, който прие на второ четене няколко текста от промените в Закона за туризма.

Досега категорията на туристическите обекти се определяше за срок три години, който можеше да бъде продължен за не повече от две години.

Плажовете не подлежаха на категоризация. Парламентът прие и текст, в който се разписват документите, които трябва да бъдат приложени в заявлението за категоризация на плажа. Категорията на плажа ще се определя на база съответствие с минимални задължителни изисквания за безопасност, информационна обезпеченост, спазване на санитарно-хигиенните норми и предлагани туристически услуги. Към обектите, които досега не подлежаха на категоризация, депутатите включиха и бюфети, павилиони, каравани, баничарници и мекичарници с капацитет до 12 места за сядане.

Парламентът записа, че туроператорът сключва договор за застраховка за срок от една година. Сключването на нов договор или подновяването на стар трябва да стане не по-късно от 30 дни преди датата на изтичането му. Досега в закона не беше записан срокът на застраховката. Депутатите решиха, че туроператорът ще предоставя на министъра на икономиката копие от договора за застраховка в 14-дневен срок от сключването или подновяването му, а досега туроператорът е бил длъжен да само да уведомява министъра за сключена застраховка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА