Last news in Fakti

17 Декември, 2013 14:59 2 772 1

Градски парцел на цената на ливада

  • сали-
  • депутат-
  • самоков-
  • замяна
Градски парцел на цената на ливада - 1
Александър Методиев с прякор Бат Сали

Как се заменя ливада сред нищото с парцел в центъра на Самоков? Рецептата я показа депутатът от Самоков - Александър Методиев, по известен като Бат Сали. Той е бил собственик на ливада седма категория в землището на с. Марица. Срещу нея депутатът взема 3 декара урегулиран поземлен имот в близост до центъра на Самоков, сочи информация на предаването „Разследване” по Нова телевизия.

Заменката е станала през 2007 г., когато Методиев е общински съветник. Той дава на общината свои частен имот – ливада от 3 декара близо до с. Марица, като в по-късно заменя имота с общински парцел в Самоков с идентична площ, но с ток, вода и инфраструктура, оценен на 96 432 лв. За същата сума е оценена и ливадата край с. Марица.

„Заменката е станала въз основа на оценка от лицензиран оценител. Той си е нает от самата община. Плюс това този имот не е моя собственост вече. Продаден е на 36 000 лв., по-ниска от цената, на която го взех", обясни пред „Труд” Александър Методиев-Сали.

Справка в най-големия сайт за недвижими имоти – imot.bg, показва, че липсва предлагане на такива големи парцели. Цената на УПИ с площ 373 кв.м. е 29 000 EUR, или 77 EUR/кв.м. Друг парцел от 319 кв.м се оферира на сума от 22 000 EUR, или 68 EUR/кв.м. По-големите терени, като например парцел от 1014 кв.м, може да се купи срещу 26 800 EUR. Там стойността на квадратният метър е по-ниска – 26 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Армагедон

    1 0 Отговор
    Добро утро! По времето на тройната коалиция по този начин цялото Черноморие се замени с вътрешни треволяци за жълти стотинки и се построи българския Вегас - Слънчев бряг! Нищо ново под слънцето ,това е стар и още действащ сценарий. Незнам само м..ла как се е уредил в тая сговорна дружинка ?