Last news in Fakti

13 Май, 2004 00:00 6 846 0

Нов хотелски комплекс "Колизеум" е изграден в Слънчев бряг

  • колизеум-
  • налбантов-
  • работи-
  • колизеум-
  • жилищната-
  • комплекса-
  • веселин-
  • веселин налбантов-
  • колизеум оод
Несебърската компания "Вест" ЕООД и "Колизеум" ООД, Свети Влас, изграждат изцяло нов хотелски комплекс в курорта Слънчев бряг. Той се казва "Колизеум" и се състои от две части - хотелска и жилищна. Намира се в центъра на курорта, на първа линия до плажа и в близост до бар "Вариете" (който също става част от комплекса). Хотелската част е на фирмата "Вест", чийто едноличен собственик е Веселин Налбантов.

Жилищната е на "Колизеум" ООД, което е притежание на Динко Динев, Йордан Динев и Тодор Крапчев. Строителните предприемачи - братя Диневи и Налбантов, са съдружници във вариетето.

Общата площ на комплекса е 9 декара. Върху пет от тях ще са сградите, а останалите са предназначени за озеленяване. Хотелската част "Колизеум 1" вече е готова и ще започне да работи от 1 юни, съобщи за "Дневник" Веселин Налбантов. Той каза, че в нея са инвестирани 2.5 млн. евро. Базата ще отговаря на категорията за четири звезди. В нея има 130 стаи и апартаменти с общо 245 легла.

Хотелът разполага с ресторант със 180 места, бар, фитнес, римска баня и др. Басейнът е външен и ще бъде с топла вода. Базата ще работи целогодишно, като освен летовници ще посреща и бизнес гости, заяви Налбантов. За целта има две конферентни зали, където могат да се провеждат семинари, конференции и фирмени мероприятия.

Едната зала е с 400 места, а другата за 60-70 човека. През тазгодишния летен сезон туристи в хотела ще водят европейския туроператор "Томас Кук" и руски компании.

Жилищната част от комплекса "Колизеум 2" ще бъде седеметажна сграда, като пусковият срок е 1 март 2005 г. В нея ще има общо 60 апартамента за продажба. От тях близо 90% вече са продадени, обясниха от "Колизеум" ООД. Най-малките апартаменти ще са по 28 кв. м, а останалите ще достигат до 97 кв. м. Големите ще са с по две спални, дневна с кухненски бокс, два санитарни възела и три балкона с изглед към морето. Всички помещения ще бъдат обзаведени с испанска теракота, фаянс, аксесоари и санитария. Стените ще са с латекс. Таваните ще са окачени и с гипсокартон. Апартаментите ще бъдат с алуминиева дограма, топло- и шумоизолация. На първия етаж от жилищната част на комплекс "Колизеум" вече има изградени 10 магазина, които са продадени и ще работят от този сезон. Към нея също ще има басейн, ресторант, анимационна зала, охраняем паркинг.

Веселин Налбантов обяви, че бар "Вариете" ще работи от 16 май. Сградата му ще бъде изцяло ремонтирана след сезона, която ще наподобява на колизеум.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА