19 Декември, 2013 14:58 2 604 0

Продадоха "Танцуващата къща"

  • прага-
  • танцуваща къща-
  • офис

Една от емблематичните за Прага сгради – „Танцуващата къща”, беше продадена за 18 млн. USD, съобщава консултантската компания Jones Lang LaSalle. Постройката с нетипична архитектура, известна още като „Джинджър и Френд”, е разположена в непосредствена близост до р. Вълтава. Новият собственик е Вацлав Скала, известен колекционер на сгради на изкуството.

„Реализирането на един от знаковите имоти в Централна Европа, ако не и в цяла Европа, при наличието на висока конкуренция, потвърждава фактът, че търсенето на „трофейни” имоти винаги ще е високо от страна на предприемачи”, казва Стюард Джордан, управител на отдел „Финансови рискове и инвестиции” в Jones Lang LaSalle.

„Танцуващата къща” е съвременна сграда с отлично местоположение. Разгънатата и застроена площ, на която освен офиси са разположени и търговски обекти, е 4000 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА