Last news in Fakti

8 Юни, 2004 00:00 467 0

Очаква се забавяне при възстановяването на бизнеса с недвижими имоти в САЩ

  • компании-
  • търговски-
  • площи-
  • търсенето-
  • компания-
  • места-
  • имоти-
  • работни-
  • които-
  • търговски площи-
  • работни места
Износът на работни места ще забави ръста на търсенето на търговски площи в САЩ, което означава, че търговията с недвижими имоти няма да се възстанови с темповете, с които се надяваха редица анализатори.

Големи компании като Ай Би Ем и "Интел" непрекъснато го правят и по всичко личи, че тенденцията ще продължи и в бъдеще. Стратегията им в комбинация с големия брой свободни търговски площи са предмет на дискусии на редица срещи и симпозиуми и обект на изследвания на аналитични звена.

Прогноза на изследователската компания "Рейс" за тази година сочи, че наемането на площи за бизнес цели ще спадне с 26% от върховите си нива - до близо 21 млн. кв.м, до края на 2007 г.

Наскоро изследователската компания "Форестър" ревизира прогнозата си за офшоризирането на работни места от 3.3 на 3.4 млн. броя до 2015 г. В същото време проучвания показват, че 80% от анкетираните директори на големите компании имат намерение да продължат процеса на изнасяне на кол центровете, дейността с компютърните услуги и бек офисите. Пак според "Форестър" търсенето на 15.2 млн. кв.м офис пространство ще бъде загубено с износа на "бели якички", и то с по-бързи темпове от предварително очакваното. В доклад на консултантската компания за недвижими имоти "Лахман асоушиейтс" се казва, че през следващите 12 години търсенето на търговски площи ще спадне със 152.4 млн. кв.м или със 17% от целия национален пазар на този сектор в САЩ. Цените на наемите няма да се повишават, а напротив като цяло стойността на недвижимостите ще спада. Други аналитични звена са дори по-крайни в прогнозите и предричат през следващите 10 години търсенето на площите да намалее с 243.84 млн. кв.м.

Някои експерти обаче предупреждават, че тези данни не вземат под внимание притока на работни места в страната, които чуждестранните компании предстои да открият. Според "ПрайсотърхаусКупърс" поделенията на външните компании са основен генератор за ръста на сектора на недвижимите имоти. Освен това офисите в най-големите търговски и политически центрове няма да бъдат засегнати от негативната тенденция. Най-силно ще усетят отрицателния ефект на аутсорсинга крайградските и по-малките и незначителни пазари, които обслужват дейностите като връзки с клиентите и обработването на базата данни. Тези региони може да срещнат краткосрочни проблеми със заетостта и пазара на недвижимото имущество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА