Last news in Fakti

28 Март, 2024 07:37 7 212 2

Промениха статута на редица имоти

  • имоти-
  • промяна-
  • статут

БАБХ ще строи свой контролен пункт в столичния квартал "Слатина"

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет учреди безсрочно ограничено вещно право - сервитут, върху част от поземлен имот - публична държавна собственост, в полза на община Пазарджик. Сервитутът се учредява за изграждане на обект: „Канапизационна помпена станция „Добровница“ за отпадъчни води в землището на с. Добровница, община Пазарджик и тласкател до съществуваща РШ от канализационната мрежа на гр. Пазарджик. Засегнатият поземлен имот от сервитута се намира в община Пазарджик.

Целта на проекта е да се осигури възможност за отвеждане до Градска пречиствателна станция за отпадни води - Пазарджик на битови отпадъчни води от с. Добровница посредством канализационна помпена станция и напорен тръбопровод.

Решението е в съответствие със Закона за държавната собственост, който позволява да се учредяват ограничени вещни права, когато това е необходимо за изграждане на линейни обекти на техническата инфраструктура, или когато друго техническо решение е икономически нецелесъобразно.

Съгласно друго правителствено решение, имот в столичния район Слатина, който е публична държавна собственост, ще бъде използван за изграждане на контролен пункт на Българската агенция за безопасност на храните и за нови подходи със съоръжения за контрол на достъпа и нов покрит паркинг за нуждите на Държавния авиационен оператор. Имотът с площ 1082 кв. м. ще бъде обявен за частна държавна собственост.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МС в оставка

    3 0 Отговор
    На тази частна държавна собственост, паркингът частен ли ще бъде или държавен?
    И тази допълнителна канализация, ще може ли освен линейни обекти, да пропуска и спиралнонавити обекти?
  • 2 "Кредит Маркет ООД"

    2 0 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма