Last news in Fakti

5 Април, 2024 10:21 2 345 8

Tesla започна да търси терен за изграждане на завод в Индия

  • tesla-
  • индия-
  • терен-
  • завод

Строителството на завода ще отнеме минимум 2 години, а инвестицията ще е на стойност над 2-3 млрд. USD

Tesla започна да търси терен за изграждане на завод в Индия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Tesla започва да търси места за изграждане на завод за електрически автомобили в Индия, съобщава вестник The Indian Express.

Компанията ще изпрати свои представители в Индия през април, които ще изберат територия за изграждане на предприятие в региони, които имат индустриална инфраструктура за производство на автомобили. Предполага се, че щатите Махаращра, Гуджарат или Тамил Наду могат да станат място за изграждането на завода на Tesla. Цената на строителството, което ще отнеме 2 години, ще бъде над 2-3 млрд. USD.

През лятото на 2023 г. Tesla изпрати инвестиционно предложение до индийското правителство за локализиране на производството на своите автомобили в страната, което беше договорено с Министерството на търговията и промишлеността. Предложението предвиждаше изграждането на предприятие за производство на 500 000 електрически автомобила годишно, локализиране на производството и износ на продукти в трети страни. Минималната цена на произвежданите модели ще бъде около 25 000 USD. Американският автомобилен производител също изрази намерението си да произвежда батерии в Индия, за да намали разходите.

Преди това Tesla се опита да постигне намаляване на митата върху вноса на електрически превозни средства в Индия, но Ню Делхи отказа и компанията временно се отказа от плановете си да изнася продуктите си в страната. През май изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск каза в интервю за The Wall Street Journal, че „Индия може да бъде интересно място за изграждане на нов завод на компанията в чужбина“, отбелязвайки, че решение за това ще бъде взето до края на 2023 г. През юни Мъск се срещна с индийския премиер Нарендра Моди във Вашингтон и след срещата той изрази увереност, че „Tesla ще се появи в Индия и това ще стане възможно най-бързо“.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    4 2 Отговор
    МАЛКИЯ ПРОБЛЕМ НА МЪСКО-ЛЕТИЕ
    Е ЧЕ ЛИТИЕВО ЙОННИТЕ БАТЕРИИ СА ЗАДЪНЕНА УЛИЦА НА ЕВОЛЮЦИЯТА
    .....
    А ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА И РЕМОНТА НА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ Е БЕЗУМНО СКЪП
  • 2 Турбо

    4 2 Отговор
    Спорихме с Тесльо продължително време,за колко време Тесла изгражда завод.Отговорът е минимум 2 години.Гига Берлин го строиха 2 години и 3 месеца.По Тесльовски твърдения 1 година.С 4 завода Тесла не успява да продаде произведените Тесла.Въпросът е защо строят пети?

    Коментиран от #5

  • 3 Кадир

    3 3 Отговор
    Европа, нещо? Що не е в БГ завода?
  • 4 Голда

    4 2 Отговор
    Тези ще осе.рат планетата . Няма ли кой да ги изгони някъде в космоса ?
  • 5 долу ЕС

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Турбо":

    защото ще закрият този в германия и не само него. Индия се ползва от руските и китайски ресурси, работната ръка отделно, и себестойността ще падне 2.5 пъти, спрямо европа или сащ. Каквито и мита да има , не могат да компенсират тази себестойност
  • 6 ЪЪЪЪ ТУКА ПЪЪЪЛНУ С ИНДИЙЦИ

    2 0 Отговор
    ДЕ уТИВА ЧАК ТАМ......ТОА С ТЕСЛАТА
  • 7 "Кредит Маркет ООД"

    3 0 Отговор
    с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 8 Мангусти,

    1 1 Отговор
    заобикалят ви всички без изключение.Като чуят българин по света,косите им настръхват.Чагр лага да.