Last news in Fakti

25 Май, 2024 09:35 2 476 6

Превърнаха резиденцията на президента на Грузия в хотел

  • резиденция-
  • президент-
  • хотел-
  • грузия

Състои се от 6 просторни стаи, от които се разкрива зашеметяваща гледка към природата

В Грузия беше открит уникален хотелски комплекс, на територията на бившата президентска резиденция. Шале́ Sami Mta се намира в центъра на културната и гастрономическа Сванетия и е единственият луксозен хотел в региона.

Всичките шест просторни стаи, включително президентския апартамент от 120 кв.м. м със собствена сауна и джакузи на откритата тераса, имат индивидуален декор и са украсени с ръчно изработени килими от художничката Мариана Чкония. Панорамните прозорци предлагат зашеметяваща гледка към планините и долината, в която се намира град Местия, културната и религиозна столица на Сванетия.

За гостите на хотела има ресторант, където можете да опитате ястия от грузинската и сванската кухня, както и вина от списък от 120 регионални имена.

Лято – най-удобното време за разглеждане на Горна Сванетия, част от списъка за културни места на ЮНЕСКО заради комбинацията от уникален планински пейзаж с необичайната архитектура на села, които са запазили средновековния си вид. Именно тук можете да видите каменни къщи-кули, които местните жители са използвали както като жилища, така и като охранителни постове.

През лятото туристите също имат възможност да разгледат региона на велосипеди, коне или пеша, отивайки на преходи.

Когато се върнете след дълъг ден, можете да се отпуснете в уюта на луксозен хотел, наслаждавайки се на гледката към залеза от терасата на Sami Mta.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 456

    10 0 Отговор
    Браво. А в България това нещо щеше да се разруши, защото е строено от другите.

    Коментиран от #3

  • 2 Йеронимус БОШ

    3 2 Отговор
    Добра идея ! Трябваше и къщата в Барселона да я превърнат в нещо подобно , а не само мис Бикини и отрочето й Ема да я ползват !

    Коментиран от #4

  • 3 сенко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "456":

    Защото България управляват хора утвърдени и назначени от Американският посол и според инструкцията трябва да се съобразяват. Те забраниха в едно село - мисля, че беше Търговишe - Лозница да поставят бюста на П. Кубадински не разрешиха. " Народ който разрушава миналото си , не може да има бъдеще" К. Ататюрк
  • 4 Гост

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Йеронимус БОШ":

    Ти гледай Кире да не те изпарапети

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 фАНТОМасс

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ама и Кире ли е дарил къща на метресата си ? Аз мислих , че това е само БОЙКОВО-ТИКВЕН патент !