Last news in Fakti

25 Февруари, 2014 09:15 21 316 7

9 проекта за мол могат да бъдат размразени

  • мол-
  • търговски център-
  • панорама мол-
  • forton-
  • лашова

Към момента на българския пазар на търговски площи има между 6 и 9 проекта, чиято реализация може да продължи, след като беше спряна в резултат на икономическата криза. Две са обаче условията това да се случи: проектите да бъдат подкрепени от настоящите им кредитори и наличието на нов инвеститор. Кръгът на вложенията с потенциал е дори още по-широк, ако се добавят търговските центрове с по-малки размери, разположени в центровете на градове с под 100 000 жители.

Първият мол в страната, чието строителство трябваше да спре, заради икономическата криза, ще отвори врати след два месеца. „Панорама мол“ показва пътя за възстановяването на качествените проекти, които пострадаха след 2008 г. Това е моделът, по който ще продължат инвестициите в търговски центрове в България“, прогнозира Михаела Лашова, изпълнителен директор на Forton. От 17 500 кв.м обща площ 70% вече са наети.

„Това е окуражаващ сигнал за инвеститорите. Банките, финансирали част от засегнатите от кризата обекти, вече предприемат мерки за стабилизирането им. Някои от останалите са потенциални цели за нови инвеститори, които смятат, че ще могат да ги преструктурират успешно”, допълва Лашова.

„Проекти с правилни размери, качество и съобразени с възможностите на пазара наемни нива могат да постигнат успех. „Панорама мол“ има всички характеристики, за да се превърне във водещата шопинг дестинация в Северна Централна България. В радиус от 120 километра няма друг търговски център. Освен че в Плевен живеят около 113 000 души, само в градовете на час път с автомобил от „Панорама мол“ живеят над 200 000 души”, коментира Росен Генев, мениджър „Търговски площи“ във Forton.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nakata88bg .

    7 2 Отговор
    строителство на нови магазини при същото ниво на покупателно способност?! гениална идея!

    Коментиран от #2

  • 2 светломир борисов

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "nakata88bg .":

    Само дето Плевен е неповече от 60000 човека с много голяма безработица

    Коментиран от #4

  • 3 Мирослав Топалски

    4 1 Отговор
    ТИЯ МАЙ НЕ ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ
  • 4 кондофри иванов

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "светломир борисов":

    Едно време не бяхте ли над 100000 аз имам такива спомени, но не се учудвам Видин преди 20 години бяха 65 000 сега нямат и 30 000.
  • 5 A1 A2

    1 1 Отговор
    Към настоящия момент гр. Плевен има население по постоянен адрес 129 825, а по настоящ е 113 018 души.
    За справка http://www.grao.bg/tna/tadr-2013.txt
  • 6 Лудака

    2 1 Отговор
    po dobre da bqha napraili pluven basein tupi smotanqci jadni za pari
  • 7 Георги Попов

    2 1 Отговор
    От Fortron забравиха да се похвалят, че купиха МОЛ-а от банка, в която беше заложен, вместо за около 70 милиона лева, за около 10 милиона (числата са приблизителни). Аз знам, че НЯМА глупава банка. Има игра (голяма, за 50-60 милиона).