16 Юли, 2024 13:21 6 303 4

Строят най-големия летищен терминал в света

  • оае-
  • дубай-
  • летище-
  • терминал-
  • имоти-
  • цени

Той ще се намира на летището в Дубай

Строят най-големия летищен терминал в света - 1
Снимка: Shutterstock

Новината за строителството на нов международен пътнически терминал на летището в Дубай оказа влияние върху цените на имотите и земята в района на аеропорта. Анализатори и предприемачи отчитат увеличение на търсенето и цените на жилищни и търговски имоти в южната част на емирството и околните райони.

Новият терминал, който ще бъде най-големият в света по капацитет, се очаква да привлече милиони нови жители и работници. Това от своя страна ще наложи изграждането на нови жилищни комплекси, офиси, търговски центрове и друга инфраструктура.

Инвеститорите вече се активизираха. Damac Properties обяви планове за разширяване на присъствието си в южната част на Дубай, а Azizi Developments стартира нов мегапроект на стойност 30 милиарда дирхама.

Експертите очакват и поскъпване на имотите в района. Според Фейсал Дурани, партньор и ръководител на проучванията в Mena в Knight Frank, цените може да се покачат в средносрочен план, особено в близост до новото летище.

Кои райони ще бъдат най-привлекателни за инвестиции?

  • Dubai South Properties: вече се изпълняват няколко големи проекта, включително четвъртата фаза на крайбрежното развитие на South Bay.
  • Palm Jebel Ali: Възраждането на този амбициозен проект се очаква да привлече вниманието на инвеститорите.
  • Al Furjan, Jebel Ali и Dubai Investment Park: тези райони вече са търсени поради развитата си инфраструктура и достъпни цени.

Експертите отбелязват, че не се очаква незабавно въздействие върху цените на жилищата, тъй като пазарът на имоти вече процъфтява. По-достъпни ценово имоти ще бъдат първите, които ще поскъпнат, тъй като там ще се заселят по-голямата част от новите жители.

В средносрочен план цените на имотите като цяло в южната част на Дубай ще се повишат поради повишеното търсене от страна на бизнеса, свързан с летището.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 6 Отговор
    Вчера някакъв фатмак изкочи по телевизора и каза, че са изпукали 150 млн лв в шеги и закачки и вече не друсало като кацал с таралясника МиГ, а лампичките по пистата били най-лъскавите в света.
  • 2 Дурхан

    5 1 Отговор
    Да дадеш милиони и да живееш до детище сиие глупаво

    Коментиран от #3, #4

  • 3 ДаДаДеш

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дурхан":

    Да дадеш милиони за два двустайни в Люлин - връх на нашата демокрация. 2000 година двустаен в Младост беше за 17 хиляди долара ... 10-15 пъти по-бедни ни направиха от тогава - а ние си мислим, че сме станали 5 пъти по-богати, защото тогава заплатите били по 200 лв - та сега ми миниалната е 960 :)
  • 4 СЗО

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дурхан":

    Средните цени на апартаментите в Дубай (ако не говорим за елитни райони) са съизмерими на тези в София и Варна.