Last news in Fakti

23 Май, 2014 13:24 1 515 0

Започва строителството на две сгради от „София Тех Парк”

  • софия тех парк-
  • строителство

Комплексите „Лаборатория и офиси” и „Експериментариум” са двете сгради от „София Тех Парк”, за чието строителство днес бяха подписани договори. Инвестицията им възлиза на 14 млн. лв.

„Лаборатория и офиси” ще е с разгъната застроена площ от 13 000 кв.м. при цена от 10.4 млн. лв. Изпълнители са компаниите „Телекомплект” и „Тилев Архитекти”. „Експериментариум” ще бъде с разгъната застроена площ от 4000 кв.м и цена от 3.9 млн. лв. Строителството е поверено на „Трейс Груп Холд".

Договорите бяха подписани от Елица Панайотова, изпълнителен директор на „София Тех Парк” и представители на фирмите изпълнители в присъствието на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Ана Янева.

От последното представяне на комплекса преди около месец има нови фирми, които са проявили интерес да участват в проекта „София Тех Парк”. „Те са както български, така и мултинационални компании. Те са в областта на информационните и комуникационни технологии”, уточни Панайотова.

Средствата по проекта са осигурени от ОП „Конкурентоспособност” и са на стойност 50 млн. EUR. Комплексът се стори на терен от почти 300 декара, намиращ се срещу зала „Арена Армеец” в столицата. Първият етап на проекта включва застрояване на почти половината от тази площ – 140 декара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА