10 Юни, 2014 17:40 811 0

Отстояваме парите за обновяване на градовете

  • региони в растеж-
  • пари-
  • терзиева

„Докато съм министър на регионалното развитие ще продължа да отстоявам позицията 67 града да имат достъп до финансиране до Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г.” Това каза Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие във връзка с коментарите на Европейската комисия по отношение на Споразумението за партньорство. При предходния мандат диспропорцията в развитието на регионите се задълбочи, значително изостанаха в своето социално-икономическо развитие малките градове.

„От самото начало като министър на регионалното развитие държа на умерения полицентричен модел на развитие, като инструмент за намаляване на различията между регионите. Не считам, че целият финансов ресурс трябва да бъде концентриран само в големите градове. Средните и малки градове имат също нужда от инвестиции, които ще стимулират растежа и ще подобрят условията на живот”, обясни Терзиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА