Last news in Fakti

17 Юни, 2014 15:41 1 236 0

МВФ: Швеция да регулира имотния си пазар

  • швеция-
  • мвф-
  • мерки

На заседание в края на миналата седмица Международния Валутен Фонд (МВФ) призова Швеция да вземе мерки за регулиране на пазара на недвижими имоти. Причината е, че през април цените на жилищата се повишиха с 12.5% спрямо същия месец на 2013 г. Бързият ръст при ипотечното кредитиране повиши задлъжнялостта на населението със 175% след удържане на данъци. МВФ препоръча на търговските банки да удължат срока за погасяване на кредити максимално. Също така препоръчва процентът самофинансиране при покупка на имот с ипотечен кредит да се повиши от 15% на 25%.

МФВ призовава шведското правителство да стимулира строителния сектор, тъй като на фона на бързите темпове на урбанизация и силната имиграционна вълна търсенето значително превишава предлагането. Фондът коригира прогнозата си за икономически ръст на Швеция от 2.6% на 0.2%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА