Last news in Fakti

9 Юли, 2014 20:45 3 837 0

6 години затвор за Чикагото

  • чикагото-
  • венцислав ангелов-
  • трафик-
  • кокаин-
  • затвор-
  • русе-
  • банков терор

Присъдата е за трафик на кокаин, но Венцислав Ангелов от Русе преди дни бе показно задържан и за банков терор - призовавал в Мрежата хората да теглят парите си

6 години затвор за Чикагото - 1
Чикагото (вляво) заяви, че е подал жалба срещу ДАНС. Снимка: Русе-нюз

Присъда от 6 години в затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим получи днес придобилият скандална популярност русенец Венцислав Ангелов – Чикагото, съобщи Ruse-news.

Търсещият място под политическото слънце основател на ПП „Промяна“ беше признат за виновен като съизвършител и подбудител на трафик на над 5 кг кокаин на стойност 1 448 132 лв. Чикагото ще трябва да заплати и над 6000 лв. съдебни разходи.

Брат му Пламен, който беше обвинен, че е закупил в Лима въпросното количество кокаин, което пренесъл до Мадрид с цел разпространение, пък получи условна присъда от 3 години с отлагателен срок от 5 години и глоба от 2000 лв.

Третият обвиняем по делото – племенникът на Чикагото Анатоли Дамянов, беше признат за невинен.

Присъдата подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

„Невинен съм по всички обвинения“, каза Ангелов след произнасяне на присъдата. По думите му, при наркооперацията е бил на почивка в Кипър с двете си деца. Той отрече, че се опитва да политизира процеса, въпреки че нееднократно заявяваше, че срещу него се изпълнява политическа поръчка.

Ангелов, който преди десетина дни беше задържан показно за банков терор с разпространен клип в Youtube и призиви към вложителите да теглят парите си, каза още, че е подал в прокуратурата жалба срещу ДАНС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА