Last news in Fakti

1 Август, 2014 15:14 2 672 2

Седемте от "Сигма" изнудвали шофьори

  • седемте-
  • сигма-
  • изнудвали-
  • шофьори

Повдигнати са им обвинения за подкуп и изнудване. На ръководителя на групата е наложена 72-часова мярка за задържане

Седемте служители на "Сигма",задържани на 30 юли, при операция на Дирекция „Сигурност“, са изизнудвали водачи на моторни превозни средства да дават различни по размер подкупи, за да не бъдат санкционирани за извършени от тях нарушения на пътя.

Операцията на Дирекция „Сигурност“ – МВР бе проведена на 30 юли под надзора на Специализираната прокуратура.

В хода й са задържани седем служители на специализирано звено „Сигма“ в СДВР, участващи в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и изнудване.

Вчера Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на ръководителя на групата Ивайло Василев и на Г.Б., И.Д., Ф.М., В.Н., С.М. и Л.Л.

Според събраните до момента данни престъпната структура е действала от януари 2013 година.  По случая са разпитани и деветима свидетели.

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура на Ивайло Василев  е наложено задържане до 72 часа.

Предстои в Специализирания наказателен съд за него да внесе искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. На останалите шестима участници в групата е наложена парична гаранция от по 500 лева.

Ивайло Василев бе готвен за зам. шеф на СДВР и при проверката му са били установени данните по престъпната дейност.

Групата „Сигма“ се занимава с опазване на обществения ред, издирване на престъпници, съпровождането им до съда или до летището при екстрадиции.  Полицаите са придружавали и известния международен наркобос Сретен Йосич при екстрадирането му в Холандия през 2002 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алкап

    0 0 Отговор
    един ми каза дай 20 леа. и аз му каах а мое ли да се изакам на тях и да си изтрия г.зо с пароците
  • 2 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Явно тоя е пречил на някого и са му подготвили клопка. Ама като е тъп и не се е усетил навреме, значи наистина не го бива и не става за висш полицейски началник.