18 Август, 2014 13:23 905 0

Разпитаха двама от обвинените за КТБ в Следствието

  • разпитаха-
  • обвинените-
  • ктб-
  • следствието

Изпълнителният директор Орлин Русев и главният счетоводител Мария Димова дадоха показания, за да се прецизират обвиненията за източването на банката

За да се прецизират обвиненията за източването на Корпоративна търговска банка (КТБ), на разпит в столичното следствие бяха двама от разследваните – изпълнителният директор на банката Орлин Русев и главният счетоводител Мария Димова, съобщиха от БНР.

След кратък престой там двамата отказаха коментар.

Николай Рангелов, който защитава Димова, обясни, че няма промяна в обвиненията за нея и заместник главната счетоводителка Борислава Кючукова, че са подпомогнали присвояването на 206 милиона лева от КТБ. Парите са присвоени от внезапно освободената от ареста главна касиерка Маргарита Петрова и изпълнителния директор Русев по поръчка на задочно обвинения и издирван чрез шенгенската информационна система Цветан Василев.

Адвокат Рангелов коментира, че е научил от медиите, че Петрова е на свобода и предположи това, което беше коментирано неофициално още в петък – че тя най-вероятно е оказала съдействие на разследващите.

Адвокатът на Русев, Янко Янков пък заяви, че не намира логика между освобождаването на Маргарита Петрова и това, че сочената за неин помагач, Кючукова, остава в ареста.

Лаконичният коментар на наблюдаващия прокурор Иван Гешев, който също беше в столичното следствие, беше, че жената е на свобода, защото е отпаднала опасността да извърши друго престъпление. Самата Петрова не беше сред разпитваните.

Разпитът на единствената задържана по аферата – Борислава Кючукова – ще бъде в Националното следствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА