25 Август, 2014 17:14 2 398 0

Задържан е менте нотариус

  • задържан е-
  • менте-
  • нотариус

Задържан е мним нотариус по искане на Районна прокуратура – Етрополе. Това е Станислав Генчев Николов.

Спрямо Станислав Николов е образувано досъдебно производство за извършени престъпления документна измама при закупуване на автомобили, ползвал е печат на нотариус.

Обвинението за документна измама е за това, че в периода от 21.02.2014 г. до 24.03.2014 г. в гр.Ботевград и гр.Етрополе при условията на продължавано престъпление чрез използване на неистински документи – договори за покупко-продажба на моторни превозни средства, в частта им относно извършено нотариално удостоверяване от нотариус Емануил Каракашев, с рег. № 311 с район на действие РС – София е получил без правно основание чуждо движимо имущество. 

Другото обвинение е за това, че на 21.08.2014 г. в гр.Етрополе, област Софийска, с цел получаване на имотна облага е осъществил приготовление към съставяне на неистински официален документ – договор за покупко-продажба на моторно превозно средство, в частта относно нотариалното удостоверяване на подписите на страните.
На 21.08.2014 г. в гр.Етрополе, област Софийска е държал предмет – кръгъл печат с надпис „Нотариус № 311 Емануил Каракашев, Република България, район на действие РС – София”, за който е знаел, че е предназначен и е послужил за съставяне на неистински официални документи.

Факти.бг припомня, че скандалният нотариус Емануил Каракашев е заличен от регистъра. Преди време  той получи 1 г. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за съставяне на нотариален акт с невярно съдържание. Условната присъдата бе потвърдена от  Върховния касационен съд и влезе в сила на 11 март 2011 г.

Срещу столичния нотариус, който е бивш съдия, имаше няколко сигнала на ужилени от имотната мафия. Той завери и фалшифицирания подпис на кмета Бойко Борисов, като състави констативен нотариален акт за прехвърлянето на 14 дка общински имот на фирмата на брата на ексшефа на ДАНС Иван Драшков – Петър. Лично кметът Борисов установи измамата през октомври 2008 г. и поиска от съда да обяви сделката за недействителна.

На 26.08.2014 г. по случая ще бъде проведен брифинг в сградата на Областна дирекция на МВР – София.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА