Last news in Fakti

6 Септември, 2014 20:52 2 398 5

Арест и обвинения след нападението срещу журналисти

  • роми-
  • ветово-
  • арест-
  • обвинение

Телефонните измамници стават все по-нагли

Ден, след като екип на bTV беше нападнат в известното с телефонните си измамници Ветово, вече има задържан, на когото са повдигнати обвинения в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда.

Мъжът се казва Росен Атанасов и е брат на Атанас Атанасов – Стамат, смятан за тартор на бандата, откраднала огромна сума пари от възрастна жена в Долна Оряховица, съобщи днес телевизията.

Проблемът с телефонните измами, който докара Росен Цветков и Любен Кацаров във Ветово, става все по-сериозен. Освен все по-заплетените сценарии (които вече включват КТБ и теглене на капаро), ало-мошениците стават и все по-грамотни технически. Затова и в частни разговори служители на МВР признават, че губят битката с тях.

Едно негостоприемно място

Град Ветово, Русенско. Място, което изглежда като изолирано от целия свят.

Наситено с огромни палати и луксозни коли, чийто собственици избягват разговори с журналисти.

И тази гледка съвсем е от десетки години. За полиция, прокуратура и съд е ясно - тук са тези, които изключително професионално ни мамят по телефона. Но те не са в затвора.

„И нивите ликвидирах”

Една от последните им жертви намираме на стотина километра оттук - в Долна Оряховица. 83-годишната Йорданка Недева. Успяват да я убедят в продължение на два месеца на шест пъти да им даде 22 400 лева. Уж за лечението на сина й и снаха й.

За да ги събере, възрастната жена дори продава нивите си.

„Телефонът непрекъснато звъни: "майко, майко...". Казаха, че ще й режат крака и затова се принудих, да спасим снахата. Аз почнах - дадох 3000, на другия ден - 1000. Изтеглих 11 000. И аз почнах и горите, наследство от баща ми. И нивите ликвидирах. Той каза: телефонът ще държиш отворен, да не се обадя на милицията. А то било лъжа, измама. Те са ме излъгали”, разказва жената.

Вече е напълно наясно какво се е случило: „Много съжалявам, много, и като си лягам... Допуснах голяма грешка. Тази грешка не мога я оправи...”

Д-р Стамат

Фалшивият лекар, който е тормозел възрастната жена по телефона, живее във Ветово. Атанас Атанасов - по прякор Стамат е лидерът на бандата. Пуснат под парична гаранция. По данни на МВР, Стамат инвестирал парите на измамената жена в ремонт на дома си.

Близките на Стамат твърдят, че той не е вкъщи. Не бил измамник, а работел в Германия. След това изложение нападат екипа ни.

Аз няма какво да направя

„Които са по-интелигентни, ремонтират си къщите. Готови пари лесно се харчат”, коментира Николай Кожухаров от ОДМВР - Русе.

„Аз няма какво да направя. Няма какво да се направи, така ще го кажа. Почти всички имат фирми, които извършват някаква дейност, за покупко-продажба на някакви машинки и т.н.”, допълва той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смехурко

    1 0 Отговор
    хахаха и след като се знае от сто години че тези се занимават с измами що ли са още на свобода
    и вместо господа редактори да ми пишете сто тона глупости и да отклонявате темите вземете да разберете защо тези м...ли не са в затвора а продължават да крадът от хората
  • 2 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    Щото драги тея м..ли са техният единствен многочислен и постоянен жив електорат, а останалия електорат са може би както се досещаш покойниците в избирателните списъци. Грозната българска действителност, която аз я рисувах преди много време в разни спорове по форумите ама тогава кой да даде ухо на казаното.

    Коментиран от #4

  • 3 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    В допълнение към пост 2 :
    Визирам власт имащите.
  • 4 mentra

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "трезво мислещ ":

    Такива измамници само с двуцевката трябва да се оправят,друго спасение няма.
  • 5 mitko mitov

    0 0 Отговор
    След като знаят кои са и при наличието на толкова подслушвателна и разузнавателна техника толкова ли е трудно да се съберат доказателства за арестуването им?