1 Ноември, 2014 22:00, обновена 2 Ноември, 2014 18:25 13 299 6

ДАНС арестува митничари и на ГКПП Лесово

  • лесово-
  • данс-
  • акция-
  • калотина-
  • митничари

Към 16 часа ГКПП Лесово заработи отново. Само преди ден трима митничари бяха задържани на ГКПП Калотина

Акция на ДАНС се провежда в събота вечер на ГКПП Лесово. Временно е спрян трафика на товарни автомобили, съобщиха за Факти.бг очевидци.

Според неофициална информация са задържани около 2 смени митничари или около 30-тина души. "Лесово" е един от пунктовете по границата с Турция. В последните месеци периодично има оплаквания от шофьори на турски камиони, че са принудени да плащат измислени такси.

Следствените действия продължават с претърсване на домашните им адреси. Опашката от ТИР-ове и автомобили е вече около 10 км.
Пункт "Лесово" остава затворен заради продължаващите оперативно-следствени и процесуално следствени действия, които се провеждат съвместно с прокуратурата.

Към 16 часа ГКПП Лесово заработи отново. Митническият контрол бе поет от специално формирани екипи от други ГКПП.

Операцията е разпоредена и координирана от главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" Владимир Писанчев.

Тя е започнала на 1 ноември в 23.30 часа. Ръководството на Агенция "Митници" и директорът Ваньо Танов са оказали пълно съдействие на разследващите.

Само преди ден трима митничари бяха задържани на ГКПП Калотина. Задържането им е по сигнал най-вероятно на ирански шофьор, който се е оплакал, че са му искали пари. Извършено е разпознаване. За сега информацията не е официално потвърдена от институциите.

Акцията на ГКПП Калотина е била проведена от ДАНС.

Интересно е докога прокуратурата и ДАНС ще мълчат за двете последователни акции на граничните пунктове. Ако на Калотина беше разбираемо, за да не изтича информация, то след Лесово двете институции трябва да говорят за всички данни за нередности, с които разполагат в митниците.

Иначе можем спокойно да смятаме, че двете институции се използват да разчистват пътя за нови назначения от новия кабинет. В парламента Цецка Цачева вече развъртя метлата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    1 0 Отговор
    Такива профилактични акци би треба по често да се провеждат и при граничните полицаи.
  • 2 Georgi Kolev

    0 0 Отговор
    Запознават се и ги пускът по живо - по здраво.
  • 3 ЕВРО В ПАСПОРТА

    0 0 Отговор
    Да арестуват ГРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАЙ, гранична полиция определя кой ще се проверява и кой не !

    Ако ви проверяват митничари то е заради искане от гранична полиция.
    Митничари сами не могат да рекетират АБСУРД.
  • 4 док

    0 1 Отговор
    какви проверки какви глупости махнете ги тия гладници от там и вдигнете бариерите незаконните нешта си минават и сега какво ште ми проверяват.Бил сам свидетел ли4но как взимат по 10 евро на 4овек от автобусите ,а колко автобуси минават на денонощтие вие си правете сметка ,те могат да ограбят единствено нормалният гражданин които е отишал да искара някви по нормални пари от колкото в мизерната ни държавица ,затова бутаите бутките им в които се крият и вдигайте бариерите нямаме нужда от тях
  • 5 диан

    0 0 Отговор
    е добре де в лесово
    дето някои може да го знае къде е
    работят поне 50 човека в митницата за да задържът 30
    е колко са калпаците в калотина 300?
  • 6 мики

    0 1 Отговор
    ееееейййййй продажници дето пишете и драскате някой да от вас да е ходил в иран или поне в турция да види каксе земат рошвети и на кого щесе оплачеш ,какво е това някакъв ирански шофюр се оплакал теса такива лажци че си нямате на представа гледат ни сеира тия джехадисти и ние раята си даваме газеца и за това драскачи научете се да отделяте зърното от сламата