17 Ноември, 2014 15:00 3 956 6

Трима роми задържани за грабежа на старците в Малко градище

  • свиленград-
  • възрастното семейство-
  • малко градище-
  • трима-
  • задържани-
  • ромската махала-
  • криминални прояви-
  • осъждан

Днес ще бъде внесено искане за постоянното задържане на рецидивистите

Трима роми задържани за грабежа на старците в Малко градище - 1
Снимки: БТА

Криминалисти от Свиленград задържаха трима за грабежа над възрастното семейство в село Малко градище, което бе заплашвано с моторна резачка, за да предаде спестяванията си. Това са Стойчо Огнянов, който е лежал в затвора три пъти и е направил сега пълни самопризнания. Според постановлението на разследващия полицай, Огнянов е действал в съучастие като извършител с Васил Атанасов и Иван Георгиев. И тримата са от ромската махала в Свиленград.

В хода на оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия криминалисти от РУ – Свиленград установиха извършителите на дръзкото престъпление над семейство Боньо и Мавруда Боневи, станало на 4 ноември. През нощта в къщата на възрастните хора нахлуха трима маскирани и им нанесоха побой, за да получат информация къде държат парите си. От дома на семейството бяха откраднати мобилен телефон „Нокия“, моторна резачка и 2200 лева. Сигналът в полицията бе подаден едва на сутринта на следващия ден.

В хода на образуваното досъдебно производство са извършени множество разпознавания и разпити, назначени и извършени са експертизи на откритите веществени доказателства. В резултат на проведените действия по разследването е установено, че извършители на престъплението са трима жители на Свиленград на 24, 30 и 44 години. Изяснено е, че единият от тях – 24-годишният Стойчо, с множество криминални прояви и осъждан, е бил нает преди време от близки на семейството за дворна работа в къщата на възрастните хора.

В дирите му криминалистите влезли, след като на 13 ноември той продал откраднатия мобилен телефон в свиленградска заложна къща. Осъзнал грешката си, престъпникът го откупил и строшил. При задържането на Огнянов полицаите намерили у него документи за извършения залог. Ден по-късно са задържани и двамата му съучастници. Те също са с множество криминални прояви за кражби и грабежи и осъждани.

С прокурорско постановление на тримата е наложена 72-часова мярка „задържане под стража“. Днес предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошо

    4 0 Отговор
    Престанете да наричате циганите роми.Кви роми са тия бе?
  • 2 Цирк в цирка

    3 0 Отговор
    Лицата са осъждани за множество кражби и престъпления ... е ... и ... ??? Сега пак ще ги осъдят за поредното престъпление но здравето уплахата и парите на старите хорица няма кой да върне ! Сигурен съм че г-да циганите не след дълго пак ще обикалят бият грабят и крадат !!! Интересно обаче какво ли би станало ако това бяха родителите на президента или премиера ...? Гаранция че щяха да ги изкарат терористи и да ги осъдят на по 10 години по бързата процедура . Нашата ,,държава'' е един голям цирк а ,,правосъдието'' ни е цирк в цирка !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Toko

    3 0 Отговор
    За пореден път се доказва,че затвора не превъзпитава-само смъртта!!!!
  • 4 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Стига с тези роми бе!Това са си неграмотни СИГАНИ...
  • 5 гост

    2 0 Отговор
    всеки ден само броблеми с циганти тия смешни политици няма ли някой камекадзе за тях! циганин стъпи ли ми у дома трепа го .
  • 6 гост

    2 0 Отговор
    И към журналистите , наричай ти ги ЦИГАНИ !!!