Last news in Fakti

26 Ноември, 2014 13:10 1 344 0

Откраднаха 50 хил. детонатора от заводa в Горни Лом

  • откраднаха-
  • детонатора-
  • заводa-
  • горни лом-
  • миджур

Задържан е бивш работник на цеха, който е криминално проявен

Кражба е била извършена в завода за боеприпаси „Миджур”  край Горни Лом, където в началото на октомври експлозия уби 15 души, съобщиха от ОДМВР-Видин. Откраднати са хиляди детонатори. Има задържано криминално проявено лице.

От Районен съд Белоградчик му е наложена постоянна мярка за задържане под стража на 18 ноември, а Окръжния съд днес е потвърдил мярката.

Задържаният е Светлин Славчев, който е  бивш работник в завода, съобщиха от Нова телевизия.

От завода липсват 50 хиляди детонатора. Те са били съхранявани на около два километра от взривения цех. Съдържат цветни метали – мед и месинг.

„Постепенно са ги изнасяли. Може и някой друг да е вземал от тях. Категорично не може да се каже, това ще установи дознанието”, заяви адвокатът Цветан Тодоров.

Кражбата на устройствата, макар и обезопасени, поставя под сериозен въпрос сигурността в оръжейния завод. В завод "Миджур" все още има пълни складове с взривни вещества.

Проверка показа, че полицията пази само пред входа. Отделно ограничен периметър се охранява от частна фирма. Общата площ на завода е 400 декара.

"Забранено ни е да влизаме. Ако вътре влезе някой, не можем да го видим. Преди имаше камери, но след като гръмна заводът, те не работят", заяви охранител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА