Last news in Fakti

19 Март, 2015 18:28 2 662 0

Спряха досъдебното производство за Валя

  • спряха-
  • досъдебното производство-
  • валя

Валя се е удавила, не е изяснено има ли съпричастие на друг

Окръжната прокуратура в Бургас е спряла досъдебното производство за смъртта на медицинската сестра Валентина Иванова, съобщи Gramofona.com. Това е станало на 13 март. Производството беше образувано по чл. 115 за умишлено убийство срещу неизвестен извършител.

То обаче не е прекратено, а Областната дирекция на МВР продължава да издирва има ли замесени в смъртта на Валя. Това коментира говорителят на Окръжната прокуратура в Бургас Красимира Кателиева. "По тялото ѝ няма травматични увреждания. Починала е от асфикция, т.е. задушаване в следствие на удавяне. В кръвта ѝ липсват следи от упойващи вещества и алкохол", обясни прокурор Кателиева.

Не е установен обаче механизмът на самото удавяне и не е изяснен въпросът за евентуалното съпричастие на друго лице към смъртта на младата жена. Именно заради тази неяснота прокуратурата само е спряла досъдебното производство, а не го е прекратила, обясни Красимира Кателиева.

Тя уточни, че няма доказателства на този етап за друг замесен в смъртта на медицинската сестра, но все още имало съмнения.

Валентина Иванова изчезна в нощта на 15 април 2014 год. За последно 24-годишната жена е била видяна в Морската градина. Тялото ѝ беше изхвърлено от морето на 18 май. Около изчезването и смъртта на Валя се появиха множество спекулации и версии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА