Last news in Fakti

23 Март, 2015 12:19, обновена 23 Март, 2015 17:03 2 549 0

24 г. затвор за убиеца на дистрибутора Николай

  • тодор атанасов-
  • николай христов-
  • доживотен-
  • затвор-
  • убиеца-
  • дистрибутор

Атанасов призна вината си и поиска процеса срещу него да продължи по съкратеното съдебно следствие

24 години постанови Бургаския окръжен съд за 22 -годишния Тодор Атанасов, съобщиха от  Gramofona.com

Първоначалната присъда на магистратите беше доживотен затвор, но тя е намалена, защото Тодор призна вината си и поиска съкратено съдебно следствие.

Бащата и роднините на убитото момче излязоха разплакани от залата. Казаха, че не знаят дали биха обжалвали този размер на наказанието. За тях най-справедливо би било, ако убиецът на Николай получи доживотен затвор, коментираха от почерненото семейство.

По-рано днес рокуратурата поиска доживотен затвор за убиеца Тодор Атанасов. Атанасов обаче призна вината си и поиска процеса срещу него да продължи по съкратеното съдебно следствие. Това автоматично означава, че присъдата му трябваше да се намали с 1/3.

Предложението на прокурор Калина Чапкънова беше доживотната затвор да бъде заменен с 30-годишна ефективна присъда. Държавното обвинение беше категорично, че и грабежът, и убийството са извършени умишлено. А двете престъпления са обмислени предварително. Убиецът е направил пълни самопризнания и в никакъв случай не е отричал деянието си.

Факти.бг припомня, че 22-годишния дистрибутор Николай Христов от Бургас загуби живота си на 18 април миналата година – преди Великден. Трупът му беше открит в близост до черен път в землището на с. Сигмен, общ. Карнобат.

Обвиняем за жестокото убийство е приятелят му 21-годишният Тодор Атанасов от Бургас. Той е криминално проявен и осъждан за кражби и притежаване на наркотици. Николай е убит с пет удара с нож в гърдите и шията. Според аутопсията смъртта му е настъпила, в следствие на обилна кръвозагуба от нанесените прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб.

Според Наказателния кодекс от 10 до 20 години затвор грозяха Тодор Атанасов. 400 000 лева кръвнина поискаха близките на убития Николай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА